X

Book of Dead

BETYG

GRAFIK - 92%
SPELUPPLEVELSE - 91%
BONUSAR - 92%
VÄRDE - 91%
91%

Äventyraren Rich Wilde är tillbaks i spelautomaten Book of Dead från Play’n GO. Spelautomaten är Play’n GOs egna version av en av världens absolut populäraste automater, Book of Ra från Novomatic. Om du är en av de tusentals anhängare som gillar Novomatics mästerverk är chanserna goda att du kommer tycka om även Book of Dead. Automaten med hög igenkänningsfaktor spelar du gratis nedanför så länge du har lust. När du vill samla fornegyptiska skatter för riktiga pengar är det bara att bege sig till InstaCasino där du får ett exklusivt välkomsterbjudande.

Book of Dead spelautomat

Rich Wilde är en äventyrare med stort ‘Ä’ och efter att ha begett sig till Fjärran Östern i Pearls of India och till Sydamerika i Aztec Idols, också de spelautomater från Play’n GO, är det nu dags för speltillverkarnas egna Indiana Jones att bege sig till Egypten för att lägga beslag på värdefulla artefakter och reliker. Mest värdefull är “de dödas bok”, Book of Dead, och du kan skatta dig lycklig när du fyller upp spelplanen med just den här symbolen.

Rent speltekniskt följer Book of Dead ett välbekant upplägg och automaten består av fem hjul, tre rader samt tio vinstlinjer. Symbolerna går i ett fornegyptiskt tema och här kommer du stifta bekantskap med bland annat gudarna Anubis och Osiris, skarabéer samt kortlekssymbolerna 10, J, Q, K och A. När det gäller specialsymboler fyller “de dödas bok” givetvis en alldeles speciell funktion, den är nämligen wild och ersätter alla andra vanliga symboler. Som om inte detta vore nog är boken dessutom en scatter som betalar ut vinster oavsett var den hamnar på spelplanen.

Om du får minst tre böcker på spelplanen, startar bonusläget i Book of Dead, gratisrundorna. Du får 10 gratisrundor till att börja med, men det går att aktivera ytterligare freespins under pågående bonusläge genom att upprepa bedriften med tre böcker på spelplanen. Detta gör att freespinsläget kan pågå länge och ofta får du faktiskt mångdubbelt med gratisrundor jämfört med de 10 du fick när bonusläget aktiverades.

Gratisrundorna har även ett extra ess i rockärmen. Under freespins är nämligen wildsymbolen, “de dödas bok”, expanderande. Detta innebär att den täcker upp hela hjul, någonting som ökar vinstchanserna avsevärt i förhållande till det normala spelläget. Dessa symboler kan dyka upp var som helst på en aktiv vinstlinje.

När du har spelat Book of Dead från Play’n GO så förstår du snabbt varför automaten som den är baserad på, Book of Ra, är så populär. Automaten är ett mästerverk i all sin enkelhet och temat, funktionerna, ljudet, grafiken och vinstchanserna är alla faktorer som gör att detta är en spelautomat man gärna återkommer till gång på gång. Book of Dead kan även spelas på mobila enheter för de spelare som önskar detta.

Spelvideo