Front / Bonanza

Bonanza

flag Spela nu!

BETYG

91%
GRAFIK - 80%
SPELUPPLEVELSE - 97%
BONUSAR - 95%
VÄRDE - 93%
SPELINFORMATION
NamnBonanza
UtvecklareBig Time Gaming
SpeltypVideo slot
Vinstlinjer:Megaways
Progressivt Nej
Hjul:6

SPELA HÄR

1000 kr Bonus
91% Betyg
SPELA
1000 kr Bonus
91% Betyg
SPELA

Det är få spel som når den absoluta toppen på berget som är alla spelautomater som finns ute på nätet idag. Men frågan är om inte Bonanza från Big Time Gaming är där uppe och nosar. Spelets namn kommer från ordet som guldgrävarna i Kalifornien ropade varje gång de hittade guld i berget. På så vis blev ordet mer eller mindre sammankopplat med rikedomar av alla möjliga olika slag.

Det är också från det här ordet som spelet med samma namn har tagit sin inspiration. Här ska du bryta sönder alla stenar som rullar in genom att matcha de olika symbolerna som ristats in på dem. Samtidigt så går en svängig gitarrdänga igång varje gång du snurrar på hjulen. Den slutar inte föränn hjulen helt har stannat och inger verkligen en känsla av förväntan och adrenalin. Perfekt för ett slotspel med andra ord.

Att spelet är populärt vet vi, men är det fortfarande värt att ta del av nu när flera år har gått? Det ska vi ta reda på i den här recensionen.

 

Funktioner i Bonanza

Till att börja med så använder sig det här spelet av en uppsättning ganska enkla symboler. Här finns exempelvis olika typer av juveler, helt i linje med spelets guldgrävartema. Utöver det har vi olika siffror och bokstäver, samt en Wild-symbol förstås. Den är representerad av en bunt med dynamit här, vilket passar ganska bra eftersom den mest troligt kommer leda till en vinst som fullkomligt spränger sönder hjulen.

Inte världens mest spännande samling symboler kanske, men dem gör sitt jobb.

Rent tekniskt så använder sig spelet av utvecklarens unika funktion Megaways för att dela ut vinsterna. Det fungerar som så: Alla symboler av samma typ som ligger bredvid varandra från vänster till höger leder till en vinst, oavsett vilken plats i höjdled de innehar. En symbol kan alltså ligga längst ner på ett av hjulen medan nästa del i kedjan istället ligger vid hjulets topp. Det krävs dock minst 4 symboler som sitter ihop på det här sättet för att man ska vinna. Vad som får den här funktionen att verkligen stå ut från mängden är att den möjliggör hela 117 649 sätt att vinna på, vilket måste vara någon typ av rekord. Se bilden här nedanför för en illustrering av hur det hela fungerar.

Bonanza har en unik funktion för vinster

Annars har spelet 6 stycken hjul som snurrar varje runda. RTP, alltså återbetalningsprocenten, ligger här på stabila 96%, vilket får ses som dugligt nog. Spelet fungerar helt felfritt på alla olika plattformar, vilket innefattar olika typer av mobiler. Skönt det eftersom dessa ständigt ökat i popularitet allt eftersom åren har gått.

Allt det här låter ju rätt bra, men där spelet verkligen skiner är genom sina bonusfunktioner.

 

Vagnar rullar in

Vid varje snurr på hjulen som kommer ett gäng med gruvvagnar också att rulla in på rälsen ovanför dem. Vagnarna innehåller extra symboler som fungerar på precis samma sätt som alla andra i spelet. När man sedan vinner så kommer symbolerna i fråga att tas bort från spelplanen och ge plats åt nya. Det här gäller även vagnarna, så det finns goda möjligheter att vinna flera gånger om på det här viset.

 

Wilds

Som vanligt så innehåller spelet den speciella Wild-symbolen. En symbol som kan kombineras med vilken annan symbol som helst för att skapa vinster, förutom Scatters (mer om den senare). I Bonanza kan Wilds dock enbart komma fram genom vagnarna på toppen. Men i och med Megaways så blir det här inte något negativt, eftersom du vinner oavsett vilken höjd som de relaterade symbolerna befinner sig på.

Bonanza har en hel del funktioner och bonusar

Scatters

För att få freespins behöver du här först pricka in 4 olika symboler i guld, så kallade scatters. När du lyckas med detta kommer du få 12 stycken free spins som rullar på utan att du behöver göra ett jota. Det kommer dessutom vara möjligt att vinna ännu fler av dessa genom att pricka in ännu fler scatters medan gratis spinsen fortfarande snurrar. Dessa spins är också mer värdefulla än vanligt, då varje vinst ökar på en multiplikator. Det är alltså genom freespins i kombination med alla andra funktioner som du har chans på dem allra största vinsterna.

 

Sammanfattning

Bonanza innehåller egentligen allt man behöver för en underhållande spelautomat. Sättet man vinner på är riktigt tillfredsställande och står verkligen ut från mängden. Det kanske inte har den skarpaste grafiken. Men allting från symbolerna, till ljuden och musiken bidrar till att skapa en helhet som passar ihop. Bonusfunktionerna är inte heller särskilt flashiga, men desto mer användbara. Summan av det hela är ett av de mest populära slotspelen någonsin, och det är inte svårt att se varför.

DELA

Ta del av nya erbjudanden

Prenumerera på vårat nyhetsbrev för att alltid hålla dig uppdaterad på exklusiva erbjudanden, freespins, cashbacks, bonusar, tips och nyheter. Allt kommer direkt till inkorgen på din mejl.

Bara lite till!

Se till så att vi har fått rätt mailadress. Du gör det genom att klicka på bekräftelselänken i mailet vi precis skickade till dig. Skulle du inte ha fått ett mail inom några minuter kan du ta en titt i din spam-mapp.

NYA ERBJUDANDEN!