Front / Extra Chili

Extra Chili

flag Spela här!
Extra Chili är ett extra hett spel

BETYG

86%
GRAFIK - 80%
SPELUPPLEVELSE - 87%
BONUSAR - 92%
VÄRDE - 85%
SPELINFORMATION
NamnExtra Chili
UtvecklareBig Time Gaming
SpeltypVideo slot
Vinstlinjer:Megaways
Progressivt Nej
Hjul:6
Hett Kallt
Många bonusarInte så nyskapande
Mängder av vinstsättInte det snyggaste
Valmöjligheter

SPELA HÄR

2500 kr Bonus
100 freespins
SPELA
1000 kr Bonus
91% Betyg
SPELA

Big Time Gaming och deras partner NYX har länge släppt ifrån sig mängder av högkvalitativa spel. Ett av deras allra mest populära är Bonanza där man vinner både genom utvecklarens patenterade MEGA WAYS och ett gäng med gruvvagnar som kommer inrullandes med extra symboler. Ta en titt om ni är intresserade.

Här kommer det istället handla om den här favoritens uppföljare. Det är nämligen dags för Bonanza 2: Extra Chili, eller enbart Extra Chili om ni föredrar det. Istället för en gruva kommer det här istället handla om en marknad där ståndet du spelar vid fokuserar helt på chilifrukter, och bokstäver av någon anledning. Även här är det MEGA WAYS som avgör om du vinner eller inte, och genom detta kommer det finnas hela 117 649 sätt att vinna på. Det är ett enkelt slotspel att ta del av och inte helt tråkigt att titta på heller. Se om det är något för dig genom att spela demot vi har gjort tillgängligt här på sidan, eller läs vår recension får att gå in lite djupare i hur det hela fungerar.

 

Funktioner i Extra Chili

Till att börja med kan vi prata om hur alla symboler i det här spelet kommer i olika storlekar. Det kan finnas så få som två symboler på ett av dem sex hjulen, till hela sex stycken. Beroende på hur många som dyker upp desto fler sätt finns det att vinna på. Det är det här som är MEGA WAYS.

För att vinna med dem krävs det bara att fyra symboler av samma slag ligger på hjul bredvid varandra från vänster till höger. Det spelar ingen roll hur de ligger till i höjdled vilket gör det här sättet att vinna på extremt enkelt att förstå sig på, vilket vi helt klart föredrar jämfört med alternativen. Ju fler symboler som dyker upp på ett enda hjul, desto större chans är det förstås att snurren leder till en vinst.

Koppla sedan samman det här med den lilla raden vid skärmens botten, som precis som i föregångarna lägger till extra symboler till spelet. Istället för gruvagnar består det här av en  låda i trä som har plats för fyra nya symboler. Dem här fungera som vilka andra symboler i spelet som helst och ger dig fler möjligheter att vinna. Som ni ser är det här lite av spelets signum, att lägga till så många chanser som möjligt.

Avalanche, Wilds och mer

Vad som gör det hela ännu bättre är att man använder sig av den så kallade Avalanche funktionen. Det innebär att vinnande symboler exploderar och tas bort från spelfältet. På så vis kan nya symboler falla ner och ta deras plats, vilket kan leda till flera vinster med en enda snurr. Det här gäller även extrasymbolerna i botten.

Extrahjulet är också det enda stället i spelet där den klassiska Wildsymbolen kan dyka upp. Den fungerar som många av er kanske redan vet tillsammans med vilken annan symbol som helst i spelet, förutom scattern. Det kanske låter lite snålt att den bara finns här, men med tanke på hur många chanser det finns att vinna i resten av spelet ser vi det mer som en balansering av det hela. Men såklart hade det varit bättre om den kunnat dyka upp överallt, nå väl.

När det kommer till den tekniska biten så tillåter spelet satsningar mellan 0,2 euro upp till 40 euro. Här hade vi gärna sett att man gett lite fler alternativ då storspelare säkerligen kommer bli lite besvikna här. RTP i sin tur ligger på medelmåttiga 96,15 % under vanligt spelande och ökas på lite grann till 96,82 % under bonusen. Föga imponerande, men i klass med vad resten av branschen brukar erbjuda.

Det kanske låter som att det räcker där, och för många andra spel hade det nog gjort det. Men Extra Chili nöjer sig inte där utan inkluderar en funktion som blivit lite av ett signum för Big Time Gaming, nämligen Feature Drop med free spins.

 

Free spins

Som i många andra spel på nätet är det scattern som avgör om du kan plocka hem free spins eller inte. För att göra detta i det här spelet krävs det att du sätter tre av dessa symboler under en enda runda. Du kommer då att tilldelas 8 stycken freespins att dra nytta av. Skulle du också få fler än 3 symboler belönas du med fyra stycken spins till per extra symbol.

Under free spins så kan du öka på en multiplicerare för varje gång du startar en kedjereaktion med vinster. Det finns ingen övre gräns för hur hög den här kan bli, så du kan sitta där med 20x vinsten och bara mysa om du har turen med dig.

Det kommer också vara möjligt att plocka på sig ännu fler spins medan bonusen är igång. Man gör det på precis samma sätt som tidigare. Tre scatters ger dig 4 extra spins, och fyra stycken belönar dig med 8 spins.

En intressant del av bonusen är att man kan satsa sin spins på ett lyckohjul för chansen att öka på sin samling av dem. Skulle man sedan vinna kan man satsa dem ännu en gång för att plocka på sig ändå fler. Vid förlust får man istället det nummer som visar sig i svart, vilket faktiskt inte är så illa som man kan tro. Därför kan det vara värt att satsa åtminstone en gång.

Feature Drop – Köp på dig bonusen

Till skillnad från många andra spel behöver du här inte ens aktivera bonusen för att komma åt den. Du kan när som helst köpa på dig bonusen helt utan vidare. Den kostar dock en del till att börja med, men du kan minska den kostnaden genom att plocka på dig särskilda mynt under vanligt spelande. På så vis är det faktiskt möjligt att sänka priset så lågt som noll kronor. I och med detta kan du alltså nå bonusen på två olika vis utan att spendera en krona. Alternativ är ett ord som det här spelet omfamnar fullt ut.

 

Sammanfattning

Den här nya versionen av Bonanza lyckas alltså uppdatera ett ordentligt populärt spel i en helt ny skrud. Personligen så föredrar vi faktiskt det här temat över det tidigare, särskilt om man tar den lilla trudelutten som spelar vid varje snurr i det första Bonanza.

Att man också inkluderat Feature Drop i det hela ger en större flexibilitet till upplevelsen. Annars är det mesta sig likt här. Det känns mer som en version som tar det första spelet och gör det aningen mer konkurrenskraftigt i dagens klimat. Men då spelet var riktigt bra till att börja med ser vi det bara som något positivt att man förnyat det och applicerat ett trevligare tema på det hela. Rekommenderas starkt, och ni kan pröva det direkt här på sidan för att se om det är något för er.

DELA

Ta del av nya erbjudanden

Prenumerera på vårat nyhetsbrev för att alltid hålla dig uppdaterad på exklusiva erbjudanden, freespins, cashbacks, bonusar, tips och nyheter. Allt kommer direkt till inkorgen på din mejl.

Bara lite till!

Se till så att vi har fått rätt mailadress. Du gör det genom att klicka på bekräftelselänken i mailet vi precis skickade till dig. Skulle du inte ha fått ett mail inom några minuter kan du ta en titt i din spam-mapp.

NYA ERBJUDANDEN!