Front / Nyheter / William Hill rapporterar en minskad vinst

William Hill rapporterar en minskad vinst

I dag kom halvårsrapporten från det brittiska spelbolaget William Hill och det var en blandad kompott som företaget hade att presentera. Även om intäkterna steg så minskade vinsten, någonting som högre kostnader och investeringar på onlinesidan bidragit till.

Det var inte enbart muntra tongångar när William Hill tidigare under dagen presenterade sin halvårsrapport. Även om intäkterna steg med 1% upp till £814.4 miljoner så minskade vinsten med 16% ner till £131.1 miljoner. Sommarens EM-turnering i Frankrike beskrivs som en succé då William Hill gjorde £36 miljoner i vinst enbart på EM-relaterade spel men företaget har haft problem på andra håll.

Utmanande halvår

William Hills tillförordnade VD, Philip Bowcock, beskrev det första halvåret av 2016 som utmanande då man bland annat har haft stora problem med sin app. Dessutom har William Hill dragit på sig ökade lönekostnader i samband med nyrekrytering. Även om det första halvåret inte motsvarade förväntningarna när det gäller resultatet så tror ändå Bowcock att William Hill kommer nå de uppsatta resultatmålen för året.

Andra punkter i korthet

  • Effekterna av Brexit är ännu inte kända men ledningen tror inte att William Hill kommer vara immuna mot Storbritanniens uttåg ur EU.
  • William Hill är just nu Storbritanniens största bookmaker, men företaget tros tappa sin position efter sammanslagningen av Ladbrokes och Gala.
  • Philip Bowcock har ersatt tidigare VD:n James Henderson som fick lämna William Hill efter en rad vinstvarningar.
DELA

Ta del av nya erbjudanden

Prenumerera på vårat nyhetsbrev för att alltid hålla dig uppdaterad på exklusiva erbjudanden, freespins, cashbacks, bonusar, tips och nyheter. Allt kommer direkt till inkorgen på din mejl.

Bara lite till!

Se till så att vi har fått rätt mailadress. Du gör det genom att klicka på bekräftelselänken i mailet vi precis skickade till dig. Skulle du inte ha fått ett mail inom några minuter kan du ta en titt i din spam-mapp.

NYA ERBJUDANDEN!