Front / Tiki Fruits

Tiki Fruits

flag
Tiki Fruits logo

BETYG

93%
GRAFIK - 95%
SPELUPPLEVELSE - 95%
BONUSAR - 92%
VÄRDE - 90%
SPELINFORMATION
NamnTiki Fruits
UtvecklareRed Tiger Gaming
SpeltypVideo slot
Vinstlinjer:Clusters
Progressivt Nej
Hjul:8
Hett Kallt
ClustersMycket att hålla reda på
Mängder av rutor
Trevlig grafik

SPELA HÄR

2500 kr Bonus
100 freespins
SPELA

Red Tiger Gaming är en utvecklare som vi alltid förväntar oss en kvalitet utöver det vanliga från. Grafiken i deras spel är bland den bästa i industrin och man hittar alltid på något nytt att porträttera i sina titlar. I Tiki Fruits kommer det som namnet kanske antyder att handla om totempålar och frukter i en salig blandning.

Vinn genom clusters för att ha chans på upp till 2000 gånger din ursprungliga satsning, samtidigt som du startar kedjereaktioner genom dina vinster. Pröva på spelet själv här ovanför, eller fortsätt läsa vår recension för att ta reda på om det kan vara något som passar dig eller inte.

 

Funktioner i Tiki Fruits

Först tar vi en titt på hur spelet faktiskt fungerar. Den här gången är det verkligen inte en spelautomat av den vanligaste skolan. Istället för 5 hjul med 3 rader har man här istället slängt in så många symboler som det bara går. Här är det 8 hjul i samarbete med 10 rader som gäller. Vilket för den som kan sin matte betyder att det finns plats för 80 olika symboler under varje runda.

På ett sådant spelbräde hade det knappast passat att använda vanliga vinstrader. Red Tiger valde istället att låta cluster avgöra om en snurr leder till en vinst eller inte. För den som inte har koll så fungerar clusters som så:

Så länge en symbol rör en annan av samma slag, oavsett om det är i höjd eller sidled, så bildar det en cluster. En cluster kan växa sig hur stor som helst så länge som alla symboler sitter ihop. I Tiki Fruits krävs det att ett cluster är så stort som 5 symboler eller fler för att det ska leda till en vinst. Det kanske låter som mycket, men med så mycket plats för symboler och extra funktioner som kan ändra på spelfältet är det inte så svårt som det kan verka vid en första anblick.

RTP, alltså återbetalningsprocenten, ligger här på det högst stabila 96%. Det här är mer eller mindre så nära industrins standard som man kan komma. Varken något att bli imponerad eller besviken över alltså.

Volatiliteten, även kallad variation på svenska, här i sin tur ställts in på en hög nivå. På grund av detta kommer man inte att vinna lika ofta som annars i det här spelet. Men när man väl gör det kommer summorna att vara märkbart större också. Risken för förlust är alltså högre, men belöningen lär göra det hela värt det i slutändan, beroende på om man vinner eller inte.

När det kommer till hur man kan satsa i Tiki Fruits så har man en del möjligheter. Det finns inga mynt i spelet utan man väljer helt enkelt bara en total satsning och drar igång det hela. Man kan gå så lågt som 2 kr, hela vägen upp till den maximala satsningen på 2000 kr. Det borde räcka för även den mest inbitne storspelaren.

Spelfältet i Tiki Fruits

Fruits Bars

För varje vinst man gör i spelet så kommer de vinnande symbolerna att tas bort från spelfältet, genom en allmänt trevlig animation. Det här lämnar plats för nya symboler att ramla ner och på så vis kan man faktiskt vinna flera gånger genom en enda snurr.

Skulle dem här symbolerna vara någon av de 5 frukterna så kommer de fylla på mätaren för just den frukten i skärmens högra hörn.

Nu undrar ni säkert vad som händer när man faktiskt fyller någon av dem här mätarna. Jo, när man lyckas med detta så kommer alla symboler med den frukten att tas bort ur spelet den rundan. På så vis så finns det mer plats för spelets mer värdefulla symboler att landa på spelfältet, vilket såklart också ökar chansen att man vinner ett större pris avsevärt.

 

Totempålen i spelet

Ett spel med ordet Tiki i sitt namn måste förstås innehålla någon typ av totempåle, och så är också fallet. Den är dock inte bara en del av bakgrunden, utan fungerar också som en av spelets extrafunktioner.

Helt slumpmässigt kan den komma till liv och suga upp ett flertal symboler från spelfältet. Det fungerar ungefär på samma vis som om du hade vunnit med dem symbolerna, och genom detta kommer det plötsligt att finnas mer utrymmer för nya symboler att ramla ner och kanske leda till en vinst, som också den ger plats åt ännu fler nya symboler.

Det finns ingen egentlig gräns för hur många gånger man kan lägga till nya symboler under en enda runda. Men fler än ett par gånger är inget man direkt kan räkna med.

Bonusar i Tiki Fruits

Tiki Spins

Som många andra spel så kan du även i Tiki Fruits plocka på dig free spins genom att uppfylla ett visst krav. Istället för Scatters, som brukar vara vanligt, gäller det här istället att fylla på spelets bonusmätare. Det här är en mätare som går att hitta ovanför fruktmätarna.

Symbolen som fyller på denna mätare är passande nog en symbol med BONUS skrivet ovanpå. När man väl fyllt den till bredden så kommer slumpen att avgöra hur många spins man faktiskt får leka med här. Allt från 6 till 18 stycken har man chans på här.

Vad som gör dem extra användbara är att mätarna inte töms efter varje snurr här som är fallet under vanligt spelande. På så vis kan man mot slutet av funktionen nästan tömma spelfältet på alla frukter och enbart spela med dem symboler som ger störst vinst. Det är förstås här som de största vinsterna kan uppstå.

Från det vi såg så kan man inte plocka på sig fler free spins under den här funktionen. Så man får nöja sig med det man fick från början, vilket ju är nog så användbart redan där.

 

Sammanfattning

Tiki Fruits är alltså ett spel som uppfyller alla krav för att kunna ses som ett av dem bästa spelen på marknaden. Red Tiger har verkligen överträffat sig själva här både när det kommer till den livliga grafiken och animationer, och även spelets olika funktioner. Sättet man kopplar samman Avalanches och spelets totempåle är verkligen smart och tvingar alltid spelarna att vara på tårna.

Spelet står aldrig stilla och det finns alltid en chans att du vinner, även när hjulen har stannat på förlust. Vi rekommenderar verkligen att ni prövar på det för att se vad det har att erbjuda. Oavsett vad ni gillar för spel är det här värt en titt.

DELA