Logo
Search

Betway satsar vidare på eSport

Om det är något som är under en explosionsartad utveckling just nu så är det eSport. För den oinsatte så handlar det om tävlingsinriktat spelande i olika former av datorspel. Det kanske låter underligt, men faktum är att man ofta drar fler tittare än de största sportevenemangen, särskilt i dem större tävlingarna där flera miljoner dollar står på spel.

Ett av dem här spelen, det populära skjutarspelet Overwatch, har nu till och med startat en liga där lag från olika städer tävlar mot varandra. I Overwatch tävlar två lag med hjältar som alla har olika förmågor mot varandra. Spelet är så populärt att en av karaktärerna kommer figurera i den kommande filmen Ready Player One. Den här nya utvecklingen med stadsbaserade lag gör så att skillnaderna gentemot en vanlig sportliga som exempelvis SHL i princip blir obefintliga. Argumentet att det bara handlar om oseriösa tv-spel skär sig alltmer mot verkligheten.

Betway satsar mer på eSport

Bolag blir allt mer intresserade

Det här har förstås också gjort så att bettingbolag har fått upp ögonen för möjligheterna som den här nya spelplanen ger. Fans av eSport har visat sig vara minst lika intresserade av att satsa pengar som i vilken annan sport som helst. Därför har nu flera aktörer på nätet lagt till den här nya tävlingsformen i sitt utbud. En av dessa aktörer är välkända Betway, som bland annat står som sponsorer för fotbollslaget West Ham United.

Nu tänker man också ge sig in i eSportens värld. Det är faktiskt något man redan har påbörjat, bland annat genom att sponsra en av de större tävlingarna i ett annat skjutarspel, det extremt populära Counter Strike: GO. I år kommer man precis som tidigare att stå bakom säsong sju och åtta av CS:GO Pro League och även två tävlingar från ESL: Intel Extreme Masters och ESL One i tyska Köln. Om namnen inte säger er så mycket så behöver ni bara veta att det handlar om två rätt stora tävlingar.

Att Betway återvänder med sina sponsringspengar är ett riktigt gott tecken som tydligt pekar på att betting på eSport är något som är här för att stanna. Roligt för alla spelintresserade. Betway har också gått ut med att de kommer skapa lite eget material runt sin satsning på eSport. Exakt vad det här kommer handla om vet vi inte ännu, men det finns resurser för att skapa något riktigt intressant här.

Om du nu blivit sugen på att hoppa in hos Betway och pröva på deras utbud kan vi meddela er om att de just nu erbjuder en välkomstbonus på 100% upp till 2500 kr. Man får dessutom 100 kr helt gratis så fort man skapar sitt konto hos dem. Ta också en titt på deras utbud för betting. Kanske blir du också ett fan av det nya heta: eSport.