Logo
Search

Köpte sin första lott – vann 10 000 kr i veckan livet ut

Kanadensare vann jackpott

Tiotusen kronor varje vecka livet ut

Tänk er att nu köper er första lott någonsin. Kommer hem och skrapar lotten och upptäcker att ni aldrig mer behöver arbeta igen. För många är detta en dröm som sannolikt tyvärr aldrig lär infrias – men för somliga är det en realitet. Charlie Lagarde från Quebec, Kanada, är en av de få personer som just nu lever i den drömmen. På hennes 18-årsdag bestämde sig Charlie för att lyxa till det lite extra och därför begav hon sig ut för att inhandla en flaska champagne och den första lotten hon någonsin köpt.

Hon hade väl egentligen inga förväntningar på lotten hon hade köpt, det var nog framförallt champagnen som lockade medan lotten som hon upptäckte samtidigt som hon handlade. Och hon hade en rejäl tur. Lotten var nämligen värd mer än hon någonsin kunnat föreställa sig. Den betalar nämligen ut en månadslön på 40 000 kronor till Charlie, och detta kommer att fortsätta i resten av 18-åringens liv.
– Om man räknar bort skatter är vinsten att jämställa med en lön på över 1 miljon kronor om året, så detta är verkligen ett bra start på livet för denna unga kvinnan, säger talesmannen för det kanadensiska lotteriet Patrice Lavoie till Canadian Press.

Det verkar dock inte som att pengarna har fått unga Charlie att tappa verklighetsförankringen. Många hade nog inte vetat alls vilken riktning livet bör ta efter en sådan livsförändrande vinst. Men Charlie ser vinsten som en möjlighet att studera vidare och förhoppningsvis kunna infria sina fotografdrömmar en dag.
– Jag vill studera fotografi. En av mina drömmar är att få arbeta för National Geographic, säger hon till Loto Quebec.

Charlie Lagardes vinst får oss att tänka på andra stora vinster. Under de senaste åren har de bara bilvit mer och mer omfattande i sin storlek. Många får säkert för sig att det bara är i länder som USA där de riktigt stora jackpottarna kan vinnas, men det är en sanning med modifikation. I Sverige har Svenska Spel delat ut några enorma jackpottar. De två största ligger på 238 miljoner via Lotto Drömvinsten och 215 miljoner kronor, även den genom ett lottospel.

När man sedan tittar på Europa i sin helhet har vi Euromillions där vinsterna kan vara löjligt höga. Den första vinsten vi såg där summorna var så pass höga att det snarare känns som film än verklighet var under 2012 då en britt kammade hem jackpotten på 1.9 miljoner kronor. 5 år senare, i oktober 2017 lyckades en person i Portugal kamma hem lika mycket på samma lotteri.

Går vi sedan vidare till USA är siffrorna gastronomiska, dock ska sägas att Europa snabbt håller på att komma ikapp på den fronten. För de som blir sugna på att jaga storvinsten i lottovärlden rekommenderar vi att läsa om ansvarsfullt spelande först!