Logo
Search

Man vinner drömvinsten samma dag han pensioneras

Pengar i mängder till nypensionerad

En man i Kanada skulle på sin födelsedag bara köpa sig en lott för att fira sin sista arbetsdag. Vad han inte anade var att han snart skulle stå där med 2 kanadensiska miljoner på sitt konto. Pensionen blev plötsligt aningen mer trevlig för den här turgubben.

Hur det hela gick till

I den här branschen hör vi ständigt om nya lyckliga vinnare om drömvinster hit och lottomiljoner dit, men frågan är om inte den här senaste händelsen smäller högst hittills. Ping Kuen Shum från Vancouver var bara på väg hem från att ha firat både sin födelsedag och sin sista dag på jobbet. Det var nämligen dags för den här herren att pensionera sig efter ett långt liv med ständigt arbetande. Många är vi som får nöja oss med de pensionspengar vi har sparat ihop för att njuta av våra resterande år. För Ping Kuen var det här också planen, fram tills nu det vill säga.

jackpott på 2 miljoner dollar

För lotten han köpte på sig skulle visa sig innehålla bästa möjliga resultat. 2 miljoner kanadensiska dollar, vilket blir runt 12 miljoner kronor. För någon som precis ska bege sig in i pensionen kan det här knappast ha kommit mer lägligt. Med pengarna väl i hand så bestämde han sig för att fortsätta firandet tillsammans med sin familj och vänner på en middag bestående av dim sum. Kanske inte det mest glamorösa valet någonsin, men han har en hel del tid på sig att spendera resten, särskilt nu när han inte behöver jobba längre. Vidare så har han också börjat planera en liten resa till Kina. Vi kan väl inte göra mer än att önska den nya miljonären alla lycka under resten av hans liv.

Löjligt låga chanser

De som höll i lotteriet, British Columbia Lottery Corporation, är förstås lika glada över Ping Kuens vinst som han själv, och kan så här i efterhand avslöja att chansen att ta hem en sådan vinst som den nya miljonären gjorde är 1 på 13 983 816. Ingenting man ska hoppas på alltför mycket med andra ord, men det hindrade ju inte den här vinnaren från att stå där i slutändan. Den som aldrig prövar kommer heller aldrig att vinna.

Företaget vill dock inte gå ut med hur gammal Ping var eller vad han jobbade med. Tur är väl det eftersom man titt som tätt får höra skräckhistorier om hur vinnare som dessa far illa på grund av sina nya pengar. Vi hoppas att allting slutar väl den här gången och att problem som dessa kan utrotas.

Vad ni kan göra

För att själva ha en chans att plocka hem ett liknande pris är den bästa planen att slå sig ner vid något av de många progressiva jackpottspelen som finns tillgängliga på alla casinon värt sitt namn. Ett exempel kan vara Rizk som förutom ett givande välkomsterbjudande på 200% upp till 1000 kr, plus en snurr på deras speciella hjul som alltid ger en vinst. De har alla spel du kan tänkas behöva på det här området, från Mega Moolah till Divine Fortune, så välj det som tilltalar just dig och börja din resa mot miljonerna.