Logo
Search

På lördag hålls Eurovisionfinalen

OBS: Denna nyheten handlar om Eurovisions final från 2019. Vi kommer självklart även att skriva om Eurovision 2020 när det börjar närma sig.

Det har gått bra för de Skandinaviska länderna i årets upplaga av Eurovision. Sverige, Norge, Danmark och Island har alla kvalificerat sig för finalen. Våra finska grannar har tyvärr inte lyckats lika bra och uteblir från finalen nu på lördag. Totalt är det 26 bidrag som gått vidare till finalen i Tel Aviv.

Det finns en sak som är väldigt viktig när det kommer till Eurovision; Att hamna på ett bra tidsslot när det kommer till själva finalen. Helst vill man hamna så nära slutet av programmet som möjligt. Detta gör nämligen så att låtarna fortsätter vara färska i tittarnas minnen när det väl är dags att rösta.

Sverige har dessvärre inte lyckats knäppa åt sig någon sådan position i årets upplaga. John Lundvik kommer att framföra Too Late for Love som bidrag nummer nio i turordningen. Vi får därmed hoppas att låten är stark nog att överleva de 16 efterkommande bidragen. Även Danmark som startar på bidrag sex kommer att få en tuff kamp. Norge har placerat sig precis i mitten med sitt bidrag på 15:e plats och Island kommer spelas strax därefter då de knipt en 17:e plats.

Det stora hotet i år tros komma från Italiens Mamood vars låt Soldi blivit något av en favorit i årets upplaga av musiktävligen. Mamood har dessutom turen att få framföra sin låt som bidrag nummer 22. Du kan se hela finalens startfält i listan nedan:

 1. Malta
 2. Albanien
 3. Tjeckien
 4. Tyskland
 5. Ryssland
 6. Danmark
 7. San Marino
 8. Nordmakedonien
 9. Sverige
 10. Slovenien
 11. Cypern
 12. Nederländerna
 13. Grekland
 14. Israel
 15. Norge
 16. Storbritannien
 17. Island
 18. Estland
 19. Vitryssland
 20. Azerbaijan
 21. Frankrike
 22. Italien
 23. Serbien
 24. Schweiz
 25. Australien
 26. Spanien

 

 

Odds på Melodifestivalen

Om du vill så går det alldeles utmärkt att betta på Eurovision resultatet. Flera sidor som har oddsspel erbjuder även odds för Eurovision. Bland bettingsidorna står Holland som en solklar favorit med ett odds på 1.70. De följs sedan av Australien med ett odds på 7.50 och Sverige med oddset 11.00.

Om du är sugen på att betta på Eurovision så gäller det att passa på nu. I regel brukar denna typen av odds låsas samma dag som finalen hålls. Ett exempel på detta är Game of Thrones där all betting spärrades efter att näst sista avsnittet visades.

Unibet kan du tippa på vem du tror kommer vinna, vilka som placerar sig i topp tre och vilka som kommer placera sig bland de tio bästa bidragen. De, som enligt bettingsajterna, har de allra minsta chansen att vinna är Tyskland. Där ligger oddset på 301.0 för en första plats, 101.0 för en topp tre placering och 12.00 för att de ska hamna på topp tio.

Ska vi lyssna på vad vår svenska tävlande säger så finns det dock knappast några dimmor om vem som kammar hem detta kalaset.
– Sverige vinner, säger John Lundvik i en intervju med Aftonbladet.

Vi håller såklart tummarna för att vårat svenska bidrag ska ta hem detta. Att hålla Eurovision i Stockholm 2020 vore inte alls dumt. Men det är hård konkurrens i årets tävling så vi får hålla extra hårt i tummarna.

Spelautomaters skribent Mikael.

AUTHOR

Mikael Svensson

45 Artiklar

Mer om Mikael Svenssonarrow