Logo
Search

Vann 49 miljoner på lotto – kan förlora allt

Mark Goodram och Jon-Ross Watson fick sig en ordentlig överraskning när de båda engelsmännen lyckades skrapa fram jackpotten på 49 miljoner kr på The National Lottery. De båda engelsmännen har inte varit sena med att fira sin vinst. På Facebook har de lagt ut mängder med bilder på hur de stoltserar med champagneflaskor och kontanter. Men det verkar som att det nu sätts ett stopp på firandet. Lottoföretaget vill nämligen inte betala ut någon vinst till de båda engelsmännen. Anledningen? De kan inte uppge vem som äger kortet de köpt lotten för.

vann 49 miljoner kr

När lotteribolaget kontaktade dem för att gratulera och bekräfta uppgifter för att betala ut vinsten började företaget ana oråd. De båda männen saknar nämligen egna bankkonton. Lotten var köpt via kortbetalning och de båda säger att kortet tillhör en tredje vän vid namnet John. De har dock inget efternamn, telefonnummer eller adress till denne John.

Historien om John har i efterhand ändrats av de båda männen. Enligt dem är det nu en vän som de inte vill namnge som gett dem 10 pund så de kunnat köpa lotten. Vem denna vännen är vill ingen av dem svara på. Den enda kommentaren de vill dela med sig av är att denna vännen inte hör till deras bekantskap längre; ”Han har flyttat norrut”, säger de.

Nu misstänker företaget att de båda männen har använt ett stulet kontokort när de köpt lotten. Detta innebär att de firande engelsmännen sannolikt kommer att gå helt lottlösa från sin vinst. De båda har ett kriminellt förflutet, de har bland annat straffats för rån. Goodram, som släpptes ut ur fängelse bara några dagar innan vinsten, verkar vara den som förekommit hos polisen oftast har varit misstänkt i 45 fall och straffats i 22.

 

Firar på sociala medier

Under den senaste veckan har Goodram och Watson inte varit blygsamma med att fira sin vinst. Direkt eftervinsten inledde de firandet med en fyradagars fest. På sociala medier har de lagt upp mängder av bilder där de poserar med lottovinsten, champagne och kontanter.
– Mark och jag har varit vänner sedan vi var barn. Denna vinsten är otrolig men vi förtjänar pengarna. Jag ska åka på en kryssning i Karibien, sen till Las Vegas. Men först måste jag skaffa ett pass, säger Jon-Ross Watson till den brittiska tabloiden The Sun.

Även Goodram har stora planer för sina vinstpengar.
– Jag kan knappt vänta på att spendera dem. Jag ska köpa lyxbostäder och bara ta hand om mig själv, säger han till samma tidning.

Någon oro för att lottovinsten inte skulle betalas ut finns det inte några som helst tankar på. De båda menar att allt har gått rätt till och att de kommer att få sin vinst. Lottoföretaget Camelot är dock inte lika övertygade. För närvarande vägrar de betala ut någon vinst till de båda engelsmännen innan de har gjort en fullständig utredning.

Hur det kommer att gå för de båda jackpottvinnarna får framtiden avgöra. Men av deras Facebook att döma fortsätter firandet än idag. Frågan är bara om de kanske borde lägga ned firandet och ta reda på hur de egentligen betalat för lotten.

Spelautomaters skribent Amanda.

AUTHOR

Amanda Gustafsson

101 Artiklar

Mer om Amanda Gustafssonarrow