Logo
Search

Wayne Rooney gjorde spelreklam i reklamfilm mot spel

Bild på fotbollsspelaren Wayne Rooney

Vem är Wayne Rooney?

Den brittiska fotbollspelaren Wayne Rooney har hamnat i blåsväder efter att han deltagit i en reklamfilm mot spelmissbruk. Anledningen till stormen? På matchtröjan som Rooney har på sig under reklamfilmen finns en logotyp för spelbolaget 32Red. Den engelska kyrkan riktar nu stark kritik mot fotbollstjärnan och menar att hans medverkan i reklamfilmen är ”Naivt”.

I reklamfilmen berättar Rooney om problematiken kring spelberoende och vikten av ansvarsfullt spelande. Filmen innehåller dessutom tips och råd om hur man bör handskas med sitt spelande för att inte hamna i en situation där spelandet tar överhand. Huruvida reklamfilmen är bra eller dålig får ni själva avgöra. Vi på Spelautomater kan dock tycka att biskop Alan Smith är lite väl skitnödig i sin kritik mot Rooney:

– Rooney lösningar på problem vid spelberoende är naiva och förenklade och inte till någon hjälp för den som har egen erfarenhet av det, säger han till Daily Mail.

Flera nyhetsmedier har rapporterat videoklippet men en överväldigande majoritet har valt att helt utesluta information om vilka som faktiskt ligger bakom den 6 minuter långa reklamfilmen. Filmen är nämligen skapad av 32Red själva. Men om medierna berättar det så urvattnas historian och sensationsvärdet blir inte lika stort. Det bör dock noteras att när det gäller utländska nöjesnyheter så jobbar svenska journalister främst efter principen att kopiera det utländska medier säger och inte göra någon som helst eftersökning själva.