Logo
Search

Sverige gör bra ifrån sig i VM

Sverige går för guld igen

Som vanligt är Sveriges Tre Kronor med och slåss om guldet i dem årliga världsmästerskapen i hockey. Nu är frågan vem man kommer ställas mot i kvartsfinalen. Här tar vi upp allt du behöver ha koll på för att följa resten av turneringen och vilka erbjudanden som finns för spel.

Världsmästerskapet i hockey har hållit på i lite över en vecka nu och vi är äntligen framme vid slutspelet. För Sveriges del måste man säga att det gått ganska bra. Efter att ha gått helt fläckfritt igenom gruppspelet kommer man nu förmodligen att ställas mot nummer fyra i den andra gruppen. Det kanske låter som en kassaskåpssäker vinst, men problemet är att vårt grannland Finland verkligen har blandat och gett i år.

Finlands toppar och dalar

Efter flera storsegrar åkte finnarna på däng mot värdnationen Danmark med 3-2, vilket fortsätter deras trend där de förlorar mot de som håller i tävlingen. Ganska hyggligt av dem, men knappast en medveten strategi från deras sida. Efter detta gick man vidare och slog mesta mästarna Kanada med 5-1 i en tvärsäker segermatch. Då kunde man tro att de hittat sitt spel, men icke. Man skulle snart falla igen mot en sämre motståndare. Den här gången i form av OS-sensationen Tyskland, som knäppte storlaget på näsan i förlängningen.

Sverige har vunnit alla sina matcher hittills

I och med dem här två bommarna är risken nu stor att Finland kan hamna på just den fjärdeplatsen som skulle innebära en match mot Tre Kronor. Men första ska de sista gruppen matcher avklaras. Finland kommer ställas mot USA som gått från klarhet till klarhet hittills, och med förstärkningar från bland annat NHLs serievinnare Nashville är det här ett lag som kan gå hela vägen.

Hur Sverige ligger till

Sverige kommer i sin tur att ställas mot Ryssland i den avslutande matchen i gruppspelet. Ett Ryssland som gjort minst lika bra ifrån sig som svenskarna. Dock så får man klara sig utan världsstjärnan Evgeni Malkin som ligger hemma med en knäskada efter hans Pittsburgh åkt ur mot rivalen Washington Capitals. Capitals som förövrigt är på god väg att helt mosa förhandsfavoriten Tampa Bay i semifinalen.

För svensk del kan det alltså vara mer fördelaktigt att förlora matchen mot Ryssland för att ställas mot en på pappret svagare motståndare i form av överraskningen Danmark, som ser ut att ta tredjeplatsen i den gruppen Taktiskt korrekt kanske, men knappast något som de svenska proffsen kommer gå med på. Efter pratat kring läggmatchen mot Slovakien i OS 2006, där Sverige slutligen skulle ta hem guldet, är medvetna förluster nu ganska tabubelagda i den svenska hockeyvärlden.

Spela nu hos Betsson

Erbjudanden runt Hockey VM

För er som brukar betta är det säkert av intresse att veta vilka fördelar som erbjuds hos dem olika aktörerna. Hos Betsson får man tillgång till riskfritt spelande med 1000 kr när man gör sin första insättning hos dem. På så vis kan man pröva på hur det är att spela hos dem innan man börjar fullt ut.

Bethard delar i sin tur ut en bonus på 100% upp till 1000 kr på den första insättningen man gör hos dem. Pengarna kan sedan användas hur man vill på deras sida, oavsett om det handlar om betting eller spelande på deras casino. Det finns alltså många alternativ för att kunna spela för extra mycket pengar på årets hockey VM, så se till att du drar nytta av det som passar bäst för dig.