Front / Arcader

Arcader

flag Spela nu!

BETYG

98%
GRAFIK - 98%
SPELUPPLEVELSE - 98%
BONUSAR - 99%
VÄRDE - 99%

SPELA HÄR

20000 kr Bonus
94% Betyg
SPELA

Det har sagts förut, men tål definitivt att sägas igen… Thunderkick gör riktigt coola spel. Arcader är det senaste tillskottet i en rad av trevliga spel som sätter en twist på hela slot-konceptet. Med succéer som Esqueleto Explosivo och Flux i bagaget har Thunderkick etablerat sig som en spelare att räkna med. Med Arcader visar de än en gång hur det ska gå till.

Som vanligt spelar du gratis här hos oss. Perfekt för den som vill pröva på upplevelsen utan att för den delen behöva spendera pengar. Nackdelen med gratisspel är förstås att det inte heller blir några vinster. Klicka dig istället över till våra partners och registrera dig där. De ger dig en fin bonus som förhoppningsvis ger dig en smakstart på spelandet. Lycka till!

Arcader roar oss väldigt mycket. Jag som skriver detta växte upp på 80-talet och kan bli lite nostalgisk över de gamla hederliga arkadspelen. Känner du till spel som Pacman och Space Invaders så kommer du säkert att känna igen dig i Arcaders grafik. Men utöver en snyggt yttre, har denna slot något annat att erbjuda? Det ska vi ta reda på i den här recensionen.

 

Spelfunktioner i Arcader

Om vi börjar med det grundläggande så spelar du på 15 insatslinjer över totalt 25 positioner (5 hjul med vardera 5 positioner). Det går inte att justera insats per rad, däremot kan du självklart justera totalinsatsen för att antingen spel högt, lågt eller mittemellan. Här kommer du få välja allt mellan den lägsta insatsen som ligger på 0,1 hela vägen fram till 100 som är högsta möjliga insats du kan göra på en enda runda. Klicka bara på spelmarkern för att justera detta, snabbt och enkelt.

Arcader innehåller flera olika funktioner

Spelet är som synes väldigt retroinspirerat, vilket såklart leder till ett slotspel av den äldre skolan. Här använder man sig inte av dem nya och heta vinstvägarna. Istället är det klassikern vinstrader som avgör om du vinner eller inte här. Allt som krävs är att du sätter 3 av samma typ av symbol på en av dessa för att ta hem segern. De är alla fasta, vilket innebär att alla av dem kommer vara aktiva hela tiden och allt du behöver oroa dig över är insatsnivån. Spel ska vara så enkla som möjligt att ta del av tycker vi, därför ser vi det här som en klart plus i spelets fördel.

Återbetalningsprocenten (RTP) ligger i det här spelet på stabila och högst vanliga 96,1%. För er som läser en hel del spelrecensioner är det här numret säkert bekant vid det här laget. Det är nämligen så att de flesta spelen på nätet oftast ligger runt eller exakt på just det här värdet. Med det sagt så är det inte dåligt, bara allmänt ospännande.

Detsamma gäller volatiliteten som också den ligger på en medelnivå. Det innebär att du kommer vinna hyfsat ofta och summorna kommer också dem att ligga på en något hög nivå. Söker du efter spel du istället har chansen att vinna högre summor bör du leta upp ett spel som har hög volatilitet. Det kommer dock innebära högre risk och du kanske inte vinner lika många gånger som annars. Risk vs belöning alltså.

 

Wilds av olika slag

Vi får känslan att denna slot gärna vill göra oss rika. Den är nämligen fullsmockad med olika typer av wilds. En Wild är en symbol som kan kopplas samman med alla andra symboler i spelet för att skapa vinnande kombinationer. I det här spelet representeras de enkelt nog av ett W, vilket direkt är tydligt och enkelt att förstå. Förutom den här vanliga Wilden så innehåller spelet dessutom också en så kallad Expander som, precis som namnet antyder, expanderar och fyller en hel rad med bästa möjliga symbol, beroende på vad som kommer ge vinst på det gällande spelfältet.

Freespins i Arcader multiplicerar dina vinster och har sticky wilds

Bonusar och free spins

Trots sin retroinspirerade stil så låter det här spelet sig inte fastna i det förgångna. Här finns istället ett flertal olika bonusspel som alla kommer med olika fördelar. Först ut har vi bonussymbolen B som beroende på hur många av dem du sätter under en runda ger dig ett visst antal freespins. Det fungerar på det här viset:

  • 3 B:n ger dig 9 free spins med en multiplikator på 1x
  • 4 B:n ger dig 9  free spins med en multiplikator på 3x
  • 5 B:n ger dig slutligen 9 free spins med en multiplikator på 9x

Det blir alltså exponentiellt mycket bättre för varje extra symbol du lyckas sätta på hjulen under en och samma runda.

Men det här är inte den enda fördelen som det här läget ger en. Förutom multiplikatorn kommer du också ha chans att få in så kallade Sticky Wilds på de 3 hjulen i mitten. Dessa Wilds kommer sitta kvar under hela bonusfunktionens gång och fungerar som vilken annan Wild som helst. Kombinera de två fördelarna för att ta hem dem allra största vinsterna i spelet.

Välj rätt låda i den mystiska funktionen

Den mystiska funktionen

Den andra bonusfunktionen i spelet går under namnet Mystery Game och aktiveras när du får  3 eller fler Mystery-symboler under samma runda. Symbolen går i samma linje som övriga symboler i spelet och kommer i form av ett M. Precis som den andra bonusen är det hur många symboler du får som avgör hur användbart extraläget blir.

  • 3 M ger dig en multiplikator på 1x
  • 4 M ger dig en multiplikator på 2x
  • 5 M ger dig en multiplikator på 6x

Här kommer spelfältet att helt förvandlas. Istället för ett slotspel kommer du här att mötas av 15 olika lådor med ett frågetecken på. Målet är att hitta de mest vinstgivande symbolerna, samtidigt som du undviker nitarna som gömmer sig bland dem. Bonusen håller på fram tills du plockat hem alla vinsterna, eller när du får en nit i ansiktet.

Så, sammanfattningsvis gör alla dessa funktioner att Arcader är en riktigt rolig slot som är lika spännande som underhållande. Dessutom är återbetalningsprocenten hela 96,1%, vilket alltså gör Arcader otroligt generös. Lycka till och ”enjoy the ride”!

DELA