Logo
Search

Stormcraft skapar nya spel under Microgaming

Stormcraft är en ny studio under Microgaming

Microgaming är utan tvekan en av de mest kända utvecklarna i branschen i nuläget. Som en av de första som var med och sparkade igång hela industrin med spelandet på nätet har man över åren samlat på sig en hel del erfarenhet. Och inte nog med det. Några av marknadens allra bästa och mest populära spel bär Microgamings logga. Det handlar bland annat om Immortal Romance och Mega Moolah, bara för att nämna några.

Just dem här två spelen är särskilt relevanta för ett visst nytt företag som gett sig in i striden om spelarnas gunst. Stormcraft Studios har självsäkert stigit in på marknaden med tydligt utsatta mål. Förutom att man har Microgaming och deras kapital bakom sig så planerar man också på att utmana den relativa stiltjen som gäller på marknaden i nuläget. Ett par av de som står bakom den här nya studion har också en hel del erfarenhet, bland annat från de två spelen som vi just nämnde. Det betyder förstås att det finns en hel del kvalitet här, något som borde leda till ordentligt imponerande spel.

Utvecklare av hög rang

  • Mega Moolah är kanske det mest populära progressiva jackpottspelet på nätet i dagsläget, med mängder av nya miljonärer per år. Det är kanske inte längre det mest moderna spelet, men trots det en spelarfavorit som heter duga.
  • Immortal Romance i sin tur innehar en liknande position, fast för slotspel istället. Här är det vampyrer som står på schemat tillsammans med en hel del bonusfunktioner. Bland annat en som kan fylla ett helt hjul med wilds.

Den stora utvecklaren var förstås nöjd med avslöjandet och såg till att skylta med Stormcrafts tidigare skapelser. Microgaming förde också fram hur den här nya utvecklaren inte kommer fokusera på att trycka ur sig så många spel som möjligt. Istället har man byggt dem för att verkligen ta sin tid under utvecklingen. Detta för att kunna leverera spel av bästa möjliga kvalitet.

Terence Igesund, som är creative director hos Stormcraft, menar i sin tur att fokus kommer ligga på att sätta spelarens upplevelse i det första rummet. Den här tanken kommer vara a och o i deras arbete för att ta fram spel som kan konkurrera med marknadens allra bästa.

Immortal Romance innehåller en hel del bonusar

Första spelet redan ute

Trots sin korta tid i livet har Stormcraft redan kunnat släppa en första titel. Det handlar om det steampunk-inspirerade Fortinium, ett spel som förutom den här intressanta tematiken också ger en möjligheten att vinna stort på flera linjer med en och samma spin. Det är de speciella Mysterysymbolerna som ger upphov till detta. Dem kan slumpmässigt omvandlas till en av tre olika symboler: wilds, höga eller låga symboler. Man kan också göra den här funktionen ändå mer lönsam genom att spela högre genom Win Booster. Den plockar bort de symboler som är mindre värda och lämnar kvar de två mer användbara alternativen.

Om du vill pröva på deras första spel nu på en gång finns det ett par casinon som lagt till det i sina utbud. Ett av dessa är LeoVegas, som just nu också erbjuder en välkomstbonus på stabila 50 000 kr och 400 freespins över dem 4 första insättningarna. Gott om material för att se om det här spelet är något för dig eller inte.